Spegling öga  vänster logga copy

Solsken i måndags efter frostnatt, isen på Braxsjön krackelerar, deltagare njuter av att bara vara vid vår Eco Lodge. Andra väljer vara med på häst och hundpromenad. Ylva lagade värmande och kryddstark soppa.

Läs hela inlägget »

Det blir mycket hästpromenader och skogspromenader som aktivitet på grön rehab. Vi har bra flyt med vädret. Det kan komma en regnskur innan eller efter våra aktiviteter. I förra veckan blev vi bjudna på rökt lax, limesås, parmesansås med sambal olek, apelsinsallad, potatisstomp! Lyxigt!! Och vi satt utomhus på altanen! Vår redan. Tranorna har också anlänt igen.

Läs hela inlägget »

Imorgon är det alla hjärtans dag och precis två år sedan de första deltagare i grön rehabilitering startade. Det har varit 2 fantastiska år med möte med människor som har fantastiska livshistorier att berätta. Värme, tillit, glädje har vi delat med oss till varandra av vår livskompetens, erfarenheter och kunskaper. Olika aktiviteter har vi gjort och våra hästar är till stor glädje och hjälp för våra deltagare. Vi hoppas att vi får möjlighet att vara en del av människors väg till att nå ökad hälsa i många år till!

Läs hela inlägget »

Idag besökte vi hönsgården, hästarna under vår skogspromenad. Härligt att njuta av och lära sig lite om allt det vackra i naturen. I veckan har vi målat och lagt nytt golv i folkskollärare Ture Anderssons rum. Det kommer att bli jättefint och rymligt rum. Både till bed & breakfasten och till relaxrum för deltagare i grön rehab. Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

I veckan har vi njutit av solsken, rådjur, hästarna på gården. Idag kom tuppen Aron och hönan Annie till Skallinge Gård. Fritt hemkört av lokal uppfödare. Efter ha varit inne själva i hönshuset är de ute i hönsgården tillsammans. Aron talar högt om att han är här... gamla Agda håller sig tillbaka. Det verkar fungera bra tillsammans! Härligt med tillökning i hönsgården och förhoppningsvis blir det kycklingar med.

Läs hela inlägget »

På grön rehab tog vi en härlig skogspromenad med hunden Selma o övriga delragare. Känns lite vår i luften, fåglarna kvittrar aktivt, blomsterlökar börjar skjuta upp från jorden. Stannade och gosade med hästarna med. En klassisker till lunch tack vare hönsen spm börjat värpa igen! Omelett Lite rökt älgkött i så blev det ännu godare!

Läs hela inlägget »

I fredags hade vi avslutning för deltagare i grön rehab. 12 veckor går fort och vi önskar deltagare allt gott i framtiden och på återseende. Vi har öppet hus 6 juni och det passar bra att bjuda in familj o vänner att ses igen. Skogspromenad med Selma, till hästarna och nötknäckning som dagens aktivitet. Härligt att kunna erbjuda lokalt odlad mat. Rökt älg, klyftpotatis, äppelpaj med hasselnötter till dessert!

Läs hela inlägget »

I måndags körde vi en runda med Liiv som aktivitet på grön rehab. Vinden blåste i flaggorna men i vagnen sitter man i lä. Några tog en skogspromenad med Selma. Ylva bjöd på en vegetarisk rätt, ostgratinerad kålselleri med svamp. Jättegott!

Läs hela inlägget »

Idag sken solen och vi kunde alla njuta av en häst och vagnstur med Liiv. Rogivande, avkopplande, här och nu upplevelse med häst när det är som bäst. Farmors soppa till lunch. Härlig samvaro med personal och deltagare på Cahoms Gröna Rehab. Trevlig helg❣️

Läs hela inlägget »

I veckan har det blivit hästpromenader och häst och vagn som aktiviteter på CAHOMs gröna rehab. Härligt och rogivande att höra hovarna mot marken och bara koppla av när Liiv tryggt drar wagonetten. Idag fick vi lyxig kantarellsoppa som Micke tillagat under tiden vi var med hästarna. Vi firade födelsedag med och blev bjudna på jordgubbspaj, jättegott! Trevlig helg!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE