Spegling öga  vänster logga copy

Veckorna går fort. Skogspromenader, fågelholksbygge, satt upp fågelmatare, gjort grankransar, ätit värmande soppor till lunch.
Idag tog jag en afterwork med hästarna i stallet. Även jag tycker det är mysigt att bara hänga i stallet, borsta, prata och mysa. Tacksam att jag har mina fyra nordsvenska brukshästar boende här hemma på Skallinge Gård. Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Idag har deltagare i grön rehab gjort en granhäst. Jag passade på att provsitta i sadeln och det funkade bra. I stallet var de riktiga hästarna och blev borstade och ompysslade. Ylva fixade lunchen idag med. Supergott! Katten Verner var med oss hela dagen. Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Njuter av skogspromenad,
allt är stilla och tyst,
bara lite fågelsång på avstånd hörs.
Vattnet står högt i Braxsjön.
Spegelblankt glitter.
Lugnt och skönt.
Här är det gott att vara!

Läs hela inlägget »

Nordsvenska brukshästar gör gott jobb på grön rehab i Simlångsdalen. Bara vara med dem, borsta lite, klappa, känna en mjuk mule eller värmen från pälsen, leda ut till hagen kan ge mycket till deltagare. Hösten har gått fort och det är redan dags att pynta med gran o mossa.

Läs hela inlägget »

Vid naturskön, rofylld plats har vi vår mobila bastu. Vi har proveldat och när vi gjort platsen mer lätttillgänglig kommer vi erbjuda bad för våra gäster! Hästarna är fortfarande på höstbete.

Läs hela inlägget »

På väg hem från fullmatade dagar för intellektet. Otroligt bra program med Jonna Bornemark, Henrika Jormfeldt, Lennart Nordenfelt, Nina Fry-Ekholm, Marit Sörensen, Erika Hagström,Tobba Sudmann och Humlamadens Rehab. Roligt att få träffa Forsling med som har lagt grunden för hästterapiarbetet i Sverige. Ett besök på hovstallet hann vi med, hästars välfärd har varit i fokus med på seminariumet. Mina hästar har haft extra god omvårdnad och tillsyn, stort tack för hjälp och omsorg av dem till Anna. Är glad för egen hästhållning och hur mina hästar kan få sina behov tillgodosedda varje dag! 

Läs hela inlägget »

Vi plockar äpplen, skalar och fryser in, gott att ha goda discoveryäpple att ta fram under vintern. Skalen torkas och är goda i musli eller som godis. Krikon plockade och är i frysen. Iår tänker vi prova att göra fruktremmar, blanda krikon och goda äpple. Tomaterna mognar med och de som inte hinner mogna kan vi göra chutney. Katten Verner vill gärna vara med när vi konstarerar att den fina grönkålen blivit halvt om helt uppäten. Härliga promenader blir det med. Idag hästmys för hela slanten. Supergod lax som mästerkocken Micke fixat! Många tack! Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Det finns ett talesätt; har du bara grimma så blir du med häst. Det verkar gälla även bastusaker som inköptes på rea för många år sedan. Förra veckan kom bastun hemlevererad. 1.2 ton på hjul. Nu är den järnvitriolad och på plats! Fick bra hjälp så det gick som på räls.

Läs hela inlägget »
Etiketter: bastu hälsa må bra

Det har slutat funka att ladda upp foto från min ipad, foto som är till föregående inlägg!

Läs hela inlägget »

I fredags hade vi en energigivande morgonfika på verandan. Ibland blir det bara sådär spontant fnissigt, energigivande helt utan orsak. Vi bara är och det får oss att må bra. Dagens aktivitet häst❣️Eller skogspromenad❣️Härligt när det är möjligt att erbjuda fler alternativ som passar deltagare i grön rehab. Persikan i växthuset är mogen och vi får äta den med andakt. De flesta fruktträdens blommor frös sönder i maj. Vi hoppas på nästa års fruktsäsong. Vackert med solroser i full blom och Lurehus har fått nytt fint staket. Lyxmiddag idag med och avslutning för en deltagare, men som vi säger här, på återseende och allt gott önskas❣️

Läs hela inlägget »
Etiketter: grön rehab må bra
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE