Spegling öga  vänster logga copy

På luciadagen passade vi på att åka skidor på Bolmenbanan. Perfekt skidföre. Det ska bli mildväder och snön lär försvinna igen! Tyst och ombonat är det i skogen och längs banan!

Läs hela inlägget »

Tomtebus hos Skallinge Gårds nordsvenska brukshästar. Härligt med vinter tycker hästarna ! Torrt och rent i hagarna. Trevlig Advent!

Läs hela inlägget »

Vackert vinterlandskap i Simlångsdalen och det gäller att passa på och bada bastu och ta ett snöbad. Vi har över 30 cm snö. Härligt!!

Läs hela inlägget »

Det var längesedan vi hade så här mycket snö i december, mellan 30-50 cm djupt! Det är vackert och lyser upp i decembermörkret.

Läs hela inlägget »

Det är inte så enkelt att ha koll på hur selen ska passa. Man får justera vid varje körning då man kör olika redskap och hästen kan ändra sig i form och hull. Här kan du läsa mer om hästkörning och selning, selstandard osv.

Läs hela inlägget »

Årets pyssel med julgransris! Tomtar, kransar och julgrupp har vi gjort på grön rehab. Hästarna nyfikna på vad vi gör. I tisdags var det frost på rutorna men idag kunde alla tre se in i verkstaden/ växthuset. Verner fick en ny korg. På söndag är det redan 1:a advent, önskar er alla en lugn och fin helg!

Läs hela inlägget »

Vi njuter av det fina höstvädret och är ute på skogspromenader på rehaben.
Hästarna är i god utbildningsfas i sin hästkörning. Frida drar kälken nu och vi ska börja belasta med stockar nu. Varierar med ridturer och tömkörning.

Läs hela inlägget »

Körkurs hos Ryasjös välskolade hästar med instruktör Lars-Åke. En toppenlärorik helgkurs.

Läs hela inlägget »

Hösten är en härlig årstid. Några deltagare går med hund och plockar svamp, andra går på spindel och svampsafari, en tar cykeln och hunden på äventyr. Vi har så mycket fint runt omkring oss och det är härligt när upptäckarlusten är på topp! Vi njuter också av att äta all den goda svampen vi plockat. Det viktigaste är att deltagare gör aktiviteter efter sina förutsättningar och dagsformens behov. Sakta men säkert öka sin hälsa och välmående.
Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Denna vecka startade ny grupp. Idag var det svampexkursion som dagens aktivitet. Skogen är väldoftande en sådan här härlig sensommardag. Ellen höll genomgång och visade de olika svamparna innan lunch så ny kunskap repeterades.
En deltagare gjorde en cykelutflykt på den slingande vägen bort till Röskebo.
Krikon och havtorn i massor att plocka med sig hem.
Gemensam lunch med höstens primörer. Trevlig helg!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE