Spegling öga vänster logga copy

I år erbjuder vi häst och vagn från kl13.00 - 14.00. 100kr per person.
Kaffeservering i Skallinge skola från 14.00-16.00
Ifjol skänkte vi pengarna vi fick in till Barncancerfonden. I år ska vi samla ihop till en hjärtstartare som kommer bygden till gagn även om vi hoppas att vi ej behöver använda den.Varmt Välkomna!

Läs hela inlägget »

Nuvarande deltagare i Grön Rehabilitering väljer mest hästaktiviteter med våra nordsvenska brukshästar. I fredags hade vi avslutning för en deltagare och han var väldigt glad när han fick köra med Liiv. Till lunch åt vi en smarrig älgskavsgryta och glass till efterrätt. Jag blev mycket glad när jag läste i utvärderingen hur mycket deltagandet i grön rehab betytt och vilka hälsoeffekter det haft på deltagaren.
Idag hade vi en promenad med Fanny och Liiv som dagens aktivitet i grön rehab. Deltagare fick prova att rida barbacka. En härlig upplevelse och tillitsövning, träning i att vara lyhörd och utöva ömsesidig respekt relationen häst människa. Jag tycker det är helt fantastiskt att följa människor på deras rehabiliteringsresa i ökad hälsa och hur hästarna möter människorna på fantastiskt klokt vis.

Läs hela inlägget »

Om en hund vore din lärare,
skulle du kanske lära dig saker som dessa:

 • När någon du älskar kommer hem, spring alltid och möt dem.
 • Låt alltid känslan av frisk luft och vinden mot ditt ansikte vara    anledning nog för extatisk lycka.
 • Bits inte när det räcker att morra.
 • Spring, hoppa och lek en stund varje dag.
 • Ta en tupplur då och då, sträck alltid på dig innan du stiger upp.
 • Njut av uppmärksamhet och var inte rädd för andra människors beröring.
 • Om det är varmt ute, pausa ibland och lägg dig ner på rygg i gräset.
 • När du är glad, dansa runt och skaka på hela kroppen.
 • Oavsett hur ofta du får skäll- tjura inte. Spring tillbaka på en gång och bli sams istället.
 • Njut av den enkla glädjen i en promenad.
 • Var lojal.
 • Låtsas aldrig vara något du inte är.
 • Om det du vill ha ligger nedgrävt, gräv tills du hittar det.
 • När någon har en dålig dag – var tyst, sätt dig nära och erbjud tröst genom att bara vara.


Läs hela inlägget »
Etiketter: lära av hundar

Nattfrost i maj! Precis som det brukar vara, vi var bara lite bortskämda med sommarvädret i april. Tur vi har plats i västhuset för alla frostkänsliga växter. Lite kallt var det i samlingslokalen för grön rehab i morse men det blev snabbt varmt. Att så och fixa i trädgården var förslag som dagens aktivitet men det föll inte så att säga i god jord, det valdes bort. I stället valde några att stanna kvar i huset, några gick med på skogspromenad där vi träffade på Anders med traktorn, några till stallet och hästarna och någon var ute vid stugan. Bra spridning och vi återsamlades för lunch i köket. Det är viktigt att se till sina egna behov och inte bara följa med övriga i flocken. Quinoa och bönsalsa på lunchmenyn idag. Till efterrätt chiachokladpudding och vispgrädde. Mums!  Katten fick följa med mig hem på cykel idag då växthuset är stängt pga frostnätter. Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

I tisdags guidade Anders deltagare i grön rehab på en härlig skogsvandring. Anders är den bästa naturguiden som bäst känner till alla stigar i skogen på Skallinge Gård. En mysig stund med hästarna i stallet fick några deltagare. Linsgryta och tunnbröd till lunch i köket. Utvärdering i  gröna soffan med nallekorten. Vi trivs bra i vår samlingslokal i Skallinge skola. Det gör också katten Verner som blivit en riktigt duktig rehabkatt!

Läs hela inlägget »

Efter morgonfikat tog några deltagare i grön rehab en skön skogspromenad och några gjorde iordning hästarna under tiden, det blev perfekt timing. En härlig häst och vagnstur bjöd Liiv och Ylva oss på. Två deltagare slutade och vi hade en festlig måltid. Rökt lax och gravad lax, potatis och sås, sallad. Supergott och vi satt i skuggan och åt. Efterrätt med päron, valnötter, jordgubbar och grädde med en ljuvlig sockerkaka gifte sig fint. Fantastiskt att få följa med på en hälsoresa mot ökad hälsa. Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Igår var vi ute på skogspromenad, hos hästarna som blev ompysslade och lite i trädgården på Skallinge skola, vår samlingslokal. Persikoträdet har börjat blomma. Violerna sprider ig i gräsmattan. Den vegetariska lunchen inmunjades på altanen. Härligt, lugnt och lite variation på CAHOMs gröna rehab. Här kan du läsa mer om Grön Rehabilitering!

Läs hela inlägget »

Äntligen blir det av! Vi har flyttat på rhodendendonbuskarna till en bättre miljö för dem. I kanten av trädgården där det är mer skugga och fukt. Hoppas de klarar sig på deras nya ställe i trädgården. Inspirerad av Vargaslätten kommer vi att få en härlig trädgård efter våra förutsättningar och kreativa ideer. Grävt bort kirskålen och mossan, anlagt en jordvall för att hålla djur borta och det blir en tydlig avgränsning. Än så länge får fruktträden stå i växthuset, de nya havtornsbuskarna får bilda en egen avdelning med gojibärbusken. Blomland innanför staketet med vårlökar, penseer, gladioler, purple sensation (lila lökboll) lavendel, flox mm. Härligt! To plant a Garden is to believe in tomorrow! Att plantera en trädgård är att tro på framtiden. Hönsen har fått lite mer frihet ute i hästhagen. Vi har ambition att vara hållbara och klimatsmarta!

Läs hela inlägget »

Tiden går fort och jag har glömt (läs dålig täckning) att blogga.. så här kommer lite vad vi gjort!  Härliga skogpromenader i Skallinge Gårds egna skog, ridturer, pysslat om hästarna, fodrat, nya fruktträd har inhandlats som väntar på att planteras ut i rehabträdgården, planterat blommor i krukor på framsidan, ätit hälsosam och nyttig mat. Trevlig helg❣️

Läs hela inlägget »

I veckan har vi varit ute i vår egen skog på olika skogspromenader. Härligt och skönt med omväxlande promenader i härligt vårväder. Lunchen har vi ätit ute på altanen. Två nya deltagare har börjat. I fredags fick vi extra besök av Felix, en dansk svensk gårdshund som charmerade oss alla! Trevlig helg!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE