Spegling öga  vänster logga copy

På väg hem från fullmatade dagar för intellektet. Otroligt bra program med Jonna Bornemark, Henrika Jormfeldt, Nina Fry-Ekholm, Marit Sörensen, Erika Hagström,Tobba Sudmann och Humlamadens Rehab. Ett besök på hovstallet hann vi med. Mina hästar har haft extra god omvårdnad och tillsyn. Är glad för egen hästhållning och hur mina hästar har det!

Läs hela inlägget »

Vi plockar äpplen, skalar och fryser in, gott att ha goda discoveryäpple att ta fram under vintern. Skalen torkas och är goda i musli eller som godis. Krikon plockade och är i frysen. Iår tänker vi prova att göra fruktremmar, blanda krikon och goda äpple. Tomaterna mognar med och de som inte hinner mogna kan vi göra chutney. Katten Verner vill gärna vara med när vi konstarerar att den fina grönkålen blivit halvt om helt uppäten. Härliga promenader blir det med. Idag hästmys för hela slanten. Supergod lax som mästerkocken Micke fixat! Många tack! Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Det finns ett talesätt; har du bara grimma så blir du med häst. Det verkar gälla även bastusaker sominköptes på rea för många år sedan. Förra veckan kom bastun hemlevererad. 1.2 ton på hjul. Nu är den järnvitriolad och på plats! Fick bra hjälp så det gick som på räls.

Läs hela inlägget »

Det har slutat funka att ladda upp foto från min ipad, foto från föregående inlägg!

Läs hela inlägget »

I fredags hade vi en energigivande morgonfika på verandan. Ibland blir det bara sådär spontant fnissigt, energigivande helt utan orsak. Vi bara är och det får oss att må bra. Dagens aktivitet häst❣️Eller skogspromenad❣️Härligt när det är möjligt att erbjuda fler alternativ som passar deltagare i grön rehab. Persikan i växthuset är mogen och vi får äta den med andakt. De flesta fruktträdens blommor frös sönder i maj. Vi hoppas på nästa års fruktsäsong. Vackert med solroser i full blom och Lurehus har fått nytt fint staket. Lyxmiddag idag med och avslutning för en deltagare, men som vi säger här, på återseende och allt gott önskas❣️

Läs hela inlägget »
Etiketter: grön rehab må bra

Reportage i HP idag om grön rehabiliering. Bästa Liiv på bild!

Läs hela inlägget »

Igår fick vi nybakta scones till morgonfikan. En deltagare hade bakat och bjöd oss, smarrigt! Dagens aktivitet var promenad med hästarna. Härligt att se lugnet och samspelet häst och människa. Jag upphör aldrig förundras hur mycket hästarna ger oss. Till lunch fick vi rökt älg, sallad och klyftpotatis. Tredje omgången vi har möjlighet att bjuda på delikatessmat tack vare mästerkocken. Fantastisk känsla med härproducerat viltkött o egenodlat.

Läs hela inlägget »

Deltagare i grön rehab nappade på dagens aktivitet. Selvård i stallet! Det utlovade regnet föll grant utanför stallet och vi ägnade oss åt selvård. Perfekt att småprata och putsa till och göra iordning hästarnas seldon. Efter regn kom sol och de sista vinbären plockades från buskarna i hönsgården. Lite kryddigare mat till lunchen och god efterrätt unnade vi oss med.

Läs hela inlägget »

Hästarna trivs bra i sin nya ligghall. De använder den varje dag som skydd från insekter. Väl investerade pengar. Hästarna gillar också när det är folk i Skallinge skola, vår samlingslokal för grön rehab. Nyfiket kommer de och tittar in i huset och undrar om vi ska komma ut. Igår ösregnade och vi hade hästarna i stallet istället. Borsta och pyssla om. Härligt och kravlöst att vara med hästarna. Till lunch lammkorv, vete, sallad och äppelkaka till efterrätt! Mums!

Läs hela inlägget »

På Högbo bruk blev vi positivt överaskade av omfattande odlingar och trädgård. Mycket vacker miljö och välordnade odlingsbäddar. Fina hästar och stall, vagnar fick vi med se under helgen.

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE