Spegling öga  vänster logga copy

Fröknäcke och plommonmarmelad är numera standard på rehaben, roligt när egenkomponerade recept på hemlagat är populärt hos deltagare i grön rehab. Vi pysslade om hästarna i stallet och tog på alla hästarna boots om det skulle bli stenigt. Det funkar bra, hästarna kan gå utan att ömma och vi slipper tappskor på hästarna. Idag hade vi en superhärlig tur med hästarna. Solen sken och det var långt över 10 plusgrader, waow i februari. Fågelsången i skogen är fantastisk så här års. Läs mer om grön rehab under fliken hälsa.

Läs hela inlägget »

Igår var vi ute på barbackatur med hästarna. All snö är borta och det känns härligt vårigt i luften. Idag har vi varit ute på häst och vagnstur med Liiv. Roligt när deltagare känner igen sig och gillar att vara med hästarna, borsta, klappa, lukta, mocka och hjälpa till att pyssla i stallet. Längtar redan till fredagens rehab!

Läs hela inlägget »

Idag var det lite kallt på morgonen. Snön fastnade under hovarna på hästarna. Lite olja rådde bot på det. På varsin häst fick vi en magiskt vacker tur i skogen! Härligt när Liiv, Fanny, Frida och Dolly är ute tillsammans. Klassisk bonnaridning bjöd hästarna på och i slutet hoppade vi av för hästarna tvekade lite innan de gick över en smal bäck. Bättre än att riskera ramla av om de skulle ta ett hopp över bäcken. Solen lyste idag med när vi var ute. Under lunchen började det snös ymnigt! Man får bara köra försiktigt så går det bra!

Läs hela inlägget »

Denna vecka har vi varit ute med hästarna varje dag i fantastiskt härligt och vackert vinterlandskap. Det blir så mysigt och ombonat med snön, det som hörs är lite knarr när snön trycks ihop under hovar och fötter! Rådjur har vi mött, ekorrar som letar mat i sina skafferier, vi har hört vacker fågelsång! Tacksam att ha dessa hästar i vardagen och kunna dela det vackra och fina blandat med en del svårigheter med! "När helst du känner oro vila hos en häst av nordsvensk börd" Att tryggt bli buren av en nordsvensk och känna tröst och värme från mjölmule och päls det är bästa rehabilitering för många männsikor!!!

Läs hela inlägget »

Idag började 2 nya deltagare. Dagens aktivitet en promenad med häst. En av deltagarna har inte någon hästvana och det gick superbra med Liiv och deltagare hade en säker och trygg hand. Fanny testade lite om hon kunde göra som hon ville men det fick hon inte så hon accepterade sin nya ledare. Härligt att se dem alla 4. Det var strålande solsken och sopplunchen åt vi ute på altanen! Ska bli spännande att följa dem i 12 veckor. Här kan du läsa mer om grön rehab!

Läs hela inlägget »

Härligt och vackert vinterlandskap har vi på CAHOMs gröna rehab i Simlångsdalen! Vi varvar dagarna med promenader, barbackaritter med handhäst! Hästarna behöver komma ut och röra sig liksom vi människor. Så mycket bättre man mår efter en dag ute i naturen med djuren.

Läs hela inlägget »

Imorse snöade det ymnigt och sedan kom det snöblandat regn. Vi bestämde oss för att vara inne och skapa, nåltova en påskhäxa, ett hjärta eller djur blev dagens aktivitet! Perfekt när det var blixthalka ute. Härligt att sitta och småprata och pyssla. Roligt när deltagare i grön rehab tycker det är roligt att lära sig något nytt. Det är ganska lätt att lära sig karda ull och nåltova. Hästarna fick en vilodag i hagen!

Läs hela inlägget »

Igår började det snöa under vår ridtur! Lite härligt är det allt när det blir vitt och vackert i naturen! Hästarna tyckte det var roligt att hälsa på de andra nordsvenska hästarna i Ryaberg! Efter vi gett hästarna sin hölunch åt vi vår lunch i Skallinge skola. Till efterrätt bjöds vi på smarrig ananaspaj o vaniljsås! Mums!

Läs hela inlägget »

Efter morgonfikan bestämde vi att göra en utflykt tillsammans med hästarna. Lagom långt att ta sig till Hugos ö i Ryaberg. Bra när nan kan bestämma själv vad och hur man vill göra med hästarna, leda sin häst, rida eller tömköra. Solen lyste upp och våren känns nära. Efter den härliga utflykten till häst åt vi lunch i Skallinge skola och åt Sias goda tomteglass till efterrätt.

Läs hela inlägget »

Igår var det en lugn dag på CAHOMs gröna rehabilitering. Efter morgonfikan gick vi ut och tog ner staketet på åkern utanför. Hästarna har i december gått och betat på åkern för att dryga ut vinterfodret. Vi planterade blomsterlökar i krukor och det känns härligt att driva upp lite snabbare så vårblommorna lyser upp. Liten skogspromenad tog vi med. Spår efter älg fick vi se med. Härligt att göra något i lugnt tempo växlat med prat.

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE