Spegling öga  vänster logga copy

Denna vecka startade ny grupp. Idag var det svampexkursion som dagens aktivitet. Skogen är väldoftande en sådan här härlig sensommardag. Ellen höll genomgång och visade de olika svamparna innan lunch så ny kunskap repeterades.
En deltagare gjorde en cykelutflykt på den slingande vägen bort till Röskebo.
Krikon och havtorn i massor att plocka med sig hem.
Gemensam lunch med höstens primörer. Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Solsken, blå himmel med vita moln, kor som betar ute i hagen, skog som doftar ljuvligt efter en dags solsken, ljudet från hovarna i ett annat så tyst landskap. Härligt att uppleva från hästryggen. Det enda som stör detta fridfulla är att flygplanstrafiken åter verka gå som vanligt. Inget som jag kan påverka. Jag har valt att inte flyga mer. Tog beslut för många år sedan att högst flyga vart sjunde år men finner ingen anledning att flyga på grund av klimatpåverkan.
Både krikon och havtorn i mängder detta år. Det blir mycket marmelad!

Läs hela inlägget »

Idag har gäster åkt häst och vagn på banvallsleden. Inhyrda för dagen möjliggjorde Sara och nordsvenska brukshästen Leon denna guidade hästtur. Med släktanknytning till Hulegårds kvarn fick de se gården från båda sidor Fylleån. En härlig tur i sensommarns tecken!

Läs hela inlägget »

Sommar, sol och bad och hästaktiviteter. Varmt är det och det kan vara skönt med svalkande dopp både för häst och människa. Mina hästar svalkar sig i ån. Vi tänkte att det kunde vara skönt för Unna att svalka sig i hästasvängen. Nordsvenska Unna tyckte inte det. Förr i tiden svalkade hästarna av sig där efter arbetet på gården. Därav tillkom namnet hästasvängen. Härligt att njuta av häst och vagnsturer, ridturer med Lotta, Anne o Ylva denna sommar!

Läs hela inlägget »

Deltagare och personal plockade blommor o blad till midsommarstången. Lite gymnastik för att mjuka upp lederna är skönt att göra. Katten Verner ville också vara med. God midsommarmat med lite sånger och en härlig stämning på Grön Rehab.

Läs hela inlägget »

Härlig lugn roddtur i Skifteboån på grön rehab. Svalkande att sitta på bryggan. Hunden Loke tyckte det var skönast och svalast i sanden.

Läs hela inlägget »

Nu är det som ljuvligast i naturen. Alla färger, dofter och vi njuter av de fina varje dag. På rehaben gör vi utflykter till olika ställe som är fina att upptäcka, vår Eco Lodge, Hugos ö, fina föl i Fröböke, Askarebygget, Lurehus.

Läs hela inlägget »

Vitsipporna i full blom, våren har varit lång men nu händer det något varje dag i naturen och trädgården. Valborgsmässoafton och ingen äggasjungning i år heller. Vi får sjunga för oss själva och fira lugnt och stilla! Önskar er alla en trevlig valborg!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE