Spegling öga  vänster logga copy

Vi njuter av många härliga dagar med våra nordsvenska brukshästar. Deltagare i grön rehabilitering har lärt känna hästarna och de stortrivs tillsammans. Igår var Fanny, Frida och Liiv ute på en härlig ridtur. Idag var Dolly och Frida ute på ridtur i vår egen skog då jakten verkar kommit igång runt i kring Skallinge Gård. Många härliga ridkurer har det blivit på sista tiden!

Läs hela inlägget »

Idag har alla hästarna varit ute på en härlig och lugn ridtur. Vi bara njuter av den vackra naturen runt Skallinge Gård. De sista tomaterna och paprikan som grön rehabdeltagare odlat ligger på fatet i Skallinge skolas kök. Trevlig helg önskas!

Läs hela inlägget »

Nu har vi kommit igång ordentligt med ridningen igen. Härligt att alla hästarna får komma ut på olika ridrundor. Frida och Dolly matchar varandra bra i stegen och Liiv och Fanny trivs ihop. Gårdagen avslutades med en barbackatur för deltagare i Grön Rehabilitering. Härligt att stanna upp och spana in ekorren som satt stilla vid ett träd. Det var Liiv som först uppmärksammade den lilla ekorren.

Läs hela inlägget »

Deltagare i Grön Rehabilitering har fattat tycke för hästarna och vill bara hålla på att borsta och vara med dem. Idag var Fanny och Liiv på ridtur och Frida tömkördes. Hunden Jac också med och var lika följsam. Jac är en supercharmig hund. Tiden går fort när fokus är på hästarna och tankarna i nuet! Ännu en härlig dag avslutades med sallad o omelett till lunch! I växthuset har vi bara lite tomater kvar och paprikan är snast mogen. Pepparn är supergod och lagom stark! Och kaprifolen i full blom, en av mina favoritdofter!

Läs hela inlägget »

Lugnet före stormen! Vi hämtade hem hästarna som bjöd på en härlig och lugn ridtur i ljuvlig skogsmiljö. Fanny och Liiv kollar in kossorna som i sin tur var jättenyfikna på oss. Hästarna är kvar hemma så jag kan ta in dem om det stormar kraftigt ikväll. Ja ännu en härlig arbetsvecka med bästa arbetskamrater och deltagare i grön rehabilitering. Trevlig helg och håll i hatten!

Läs hela inlägget »

Idag har vi brittsommar! Ljuvligt! Efter morgonfikan bestämde vi att vi skulle ut och plocka svamp... vi lät dem stå kvar i skogen och vara vackra. Korgarna fylldes med äpple i stället. Gamla goda matäpple från hästarnas beteshage. Hästmys i hagen och bara vara, hja det lugnt och skönt. Lunchen bestod av  egenproducerad sallad, omelett, fröknäcke på altanen! En härlig och energigivande dag på grön rehabilitering i Simlångsdalen.

Läs hela inlägget »

Vi njuter av hästarnas närvaro, pyssla om dem, borsta, klappa, bara vara till sammans en stund i nuet. Hästarna njuter av grönt höstbete efter ridtur med Fanny och Liiv. Rostade rotfrukter till lunch, äppelpaj till efterrätt! Här kan du läsa mer om grön rehabilitering!

Läs hela inlägget »

I sommar har vi njutit av ljuvliga luktärtor, ringblommor, solrosor, sommarblommor på CAHOMs Gröna Rehabilitering. Ätit egenodlade små tomater, rödbetor och äpple! Så härligt att vi lyckades med vårt första odlingsår i Skallinge skolas rehabträdgård! Har nu lärt mig att jag ska förvara fröer inomhus så inte mössen äter upp dem. Kom på att det går fint att förvara och katalogisera i skolådor! Hoppas sommaren 2019 kommer att bli lika blommig och skörderik!

Läs hela inlägget »

Dovhjortarna går i hagen bredvid hästarna utan att visa sig rädda för oss människor. Naturen och djuren skänker oss förundran över det vackra och levande. Små stunder av härlig upptäckarglädje som tilltalar vårt sinne. Igår fick vi besök av Max och Jax som lekte i rehabträdgården. Katten Verner övervakade leken med vakande ögon. Härligt att kunna laga mat av det rehabdeltagare odlat.  Ridtur och häst och vagnstur blev det förra veckan.

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE