Spegling öga  vänster logga copy

Nu växer allt så det knakar, sol och värme kräver vatten. Hoppas på lite regn i midsommar! Hästarna njuter av att få komma in i stallet. Glad och trevlig midsommar!

Läs hela inlägget »

Igår firade vi nationaldagen och nordsvenska hästens dag med öppet hus, turista hemma 2020.
Ylva stod för bakning och kaffeservering, smarrigt. Hästmys i hagen, koll på vår bastu och Eco Lodge och loppis. Fint regnväder fick vi med på eftermiddagen och totalt var det 12 som besökte oss igår. Trevligt och mysigt att hinna med och prata med alla gäster! Tack allihopa för en mysig eftermiddag som inbringade 600kr till vår insamling av en hjärtstartare.

Läs hela inlägget »

Idag var det för varmt att sitta på altanen. Flyttade möblerna till skuggan istället. Nu behöver växterna få vatten varje dag. Snustorrt redan! Idag har vi haft avslutning för 3 deltagare. Med höjda glas firar vi dem som tagit sig upp och mår bättre under de 12 veckor de varit på grön rehab. Smarrig lunch med rökt älgkött, klyftpotatis, sallad. Glass och rebarberkaka till efterrätt. Jag fick presenter! En härlig picnickfilt och en björnbärsbuske. Jag är så priviligerad att få träffa så fina människor som delar med sig av sina livsberättelser! Tusen tack! Önskar dem allt gott och på återseende!

Läs hela inlägget »

Igår tog vi emot 21 glada cyklister som valt att cykla en tur på 6 mil i vild och vacker natur. Vi erbjöd hembakta grahamsbullar med cheddarost från Kvibille, egengjord plommonsylt, krikonsylt, fröknäcke, både kallrökt och varmrökt älgkött och te eller kaffe. Logistiken att servera funkade bra med tanke på covid-19. Bra teamwork!! Dagens intäkter går till vår insamling av hjärtstartare! Tack alla som deltog och bidrog!

Läs hela inlägget »

Idag har vi plockat granskott och gjort gransirap. Tvätta, torka, varva socker och granskott i en burk, låt stå i fönster i solljus, skaka om dagligen. Verkar vara busenkelt. Omskolat plantor, flyttat ut. Blir jättefint i trädgården❣️Nästa vecka avslutning för några❣️trevlig helg❣️

Läs hela inlägget »
Pga byte av operatör strular mitt gamla telefonnummer men jag räknar att det ska vara klart inom en månad.
Pga byte av operatör strular mitt gamla telefonnummer men jag räknar att det ska vara klart inom en månad.
Läs hela inlägget »

Iår blir det lite annorlunda pga Covid-19. Vi erbjuder hästmys, fika och loppis. Intäkterna går till vår insamling av en hjärtstartare. Öppet från 13-16. Skriv ut eller ladda ner kartan och ha med er under dagen! Varmt välkomna till Skallinge skola!

Läs hela inlägget »

På lördag, pingstafton erbjuder vi förmiddagsfika till cykelgäster som deltar i Cykelrundan. Vid  Skallinge skola kommer vi att servera kaffe, te, hemmagjord flädersaft, gramhamsbullar med krikonsylt eller plommonsylt, fröknäcke, smakprov av både kallrökt och varmrökt lax. En härlig runda som jag och Susanne från Sågknorren provcyklade påskafton iår. Håller tummarna för fint cykelväder!

Läs hela inlägget »

Strålande solsken och vi bestämde att åka på studiebesök till Ingemansbo och hälsa på Pernilla och alla hennes djur. Små kycklingar, höns, ankor, gäss, kalkoner, får, kor, katter och vakthunden Wommit. Härligt att se odlingarna och det fina växthuset. Lite shopping i gårdsbutiken blev det med. Tack för vi fick komma! I denna värmen passade det bra med grekisk sallad i skuggan. Hästarna njöt av att få beta gräs i trädgården bakom skolan. Här kan du läsa mer om grön rehab!

Läs hela inlägget »

Att bara vara och mysa med hästar är ett bra sätt att få återhämtning och ny härlig energi. I veckan har vi och hästarna umgåtts kravlöst i rundkorallen. Inspirerande och härligt att se hur hästarna och deltagare samspelar. Frida älskar att bli ompysslad och tog borsten i munnen och skrapade mot gruset för att visa deltagare att hon skulle fortsätta borsta henne. Önskar alla en skön helg!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE