Spegling öga  vänster logga copy

Häst och vagn, fika, klassträff på nationaldagen i Skallinge skola, Simlångsdalen 

Åka häst och vagn med nordsvenska brukshästar hör nationaldagen till! Åka häst och vagn med nordsvenska brukshästar hör nationaldagen till!

Nationaldagen har varit fantastisk! Precis lagom många kom och åkte häst och vagn. Några var ute och tittade på timmerstugan vid Braxsjön. I Skallinge skola visade vi bilder, skolböcker, tidigare elevers studiematerial, lite av den informationen jag fått fram. Fika och gott prat. 5 elever som gått i skolan träffades igen efter alla dessa år. Jag ska göra en sammanställning av allt i eget dokument. Yngve Nilsson som gått i Skallinge skola 1939-1945 höll ett fint tal som en hyllning till hembygden och skolan. Så fick jag lärt mig en ny ramsa från Skallinge! Det här kommer vi ha som tradition att bjuda in tidigare elever och de som är intresserade av kultur, historia i Skallinges härad.

Klappa en nordsvensk häst ingår  när man firar nationaldagen som också är nordsvenska hästens dag.
Klappa en nordsvensk häst ingår när man firar nationaldagen som också är nordsvenska hästens dag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln