Spegling öga  vänster logga copy

Glimt och Anna-Carin på FNH-Hallands medlemsträff i Simlångsdalen

Glimt och Anna-Carin var  i Simlångsdalen i god tid och  jag skyndade mig ner till ridbanan. Här har jag dukat upp fikan och Glimt tar det lugnt i paddocken! Glimt och Anna-Carin var i Simlångsdalen i god tid och jag skyndade mig ner till ridbanan. Här har jag dukat upp fikan och Glimt tar det lugnt i paddocken!

Jag är ordförande i Föreningen Nordsvenska Hästen i Halland och min roll idag var att ta emot anmälan och fixa fika. Det här är andra gången Anna-Carin kommer till Simlångsdalen för en medlemsträff. Åh jag blir lika imponerad vara gång jag ser henne och Glimt. Det ser lätt ut när Anna-Carin visar kommunikationssystemet som ursprungligen kommer från på California Bridle horse, Vaquero horsemanship. Vaqueros har gjort sig berömda på att kunna arbeta sin boskap och hästar med störst finess, och lyckligtvis är den traditionen fortfarande igång och frodas idag även här i Sverige.  Anna-Carin går fortfarande och förfinar sin teknik hos Jörgen Swarts en gång i veckan. Över 40 personer kom till träffen, våra egna medlemmar och även utanför föreningen från Skåne och från Göteborg, och jätteroligt att så många kom! Anna-Carin visade först de olika stegen, lekarna från marken och sedan från hästryggen. Superhärligt och inspirerande att se! Tack alla för en jättetrevlig kväll och även om det var lite kyligt hade vi tur med vädret!

Imponerande att se hur Glimt med små signaler från Anna-Carin gör det hon ber om.
Imponerande att se hur Glimt med små signaler från Anna-Carin gör det hon ber om.
Anna-Carins Dotter Edith var också med på uppvisningen. Hon är också jätteduktig  med hästar.
Anna-Carins Dotter Edith var också med på uppvisningen. Hon är också jätteduktig med hästar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln