Spegling öga  vänster logga copy

Förskola från Halmstad åker häst och vagn  på Skallinge Gård, Simlångsdalen

Bussen har precis släppt av förskolebarnen och de vuxna hjälper dem att få på överdragsbyxor. Är det några barn som vill följa med till stallet och se när vi selar på hästen? Bussen har precis släppt av förskolebarnen och de vuxna hjälper dem att få på överdragsbyxor. Är det några barn som vill följa med till stallet och se när vi selar på hästen?

I maj i fjol fick vi besök av förskola från Halmstad. Det är  mycket glädje i att träffa härliga, nyfikna,  lekande barn. Bussutflykten tog dem till Skallinge Gård. Här fick de åka häst och vagn,  fika medhavd matsäck på logen, leka med käpphästar och köra lådbil.

Liiv spänns för vagnen, de vuxna har jättebra koll och är välförberedda på att vara ute med barnen i naturen.
Ja där är gästtoaletten. Klar för avfärd! Trygg och snygg reflexväst är bra att ha i trafiken!
I in i skogen på en skumpig väg, över en bro. Under bron bor ett otäckt troll med ögon som tenntallrikar och näsa lång som ett räfseskaft. Men alla tre Bockarna Bruses klarade sig och går väl där ännu tjocka och feta på andra sidan bron..
Liiv på sista rundan. Alltid vuxna som åker med i vagnen, 6 barn och 3 vuxna får plats.
Du får låna en häst, varsågod! Hoppla min pålle!
Hoppla min pålle! Jag tillverkade 3 käpphästar inför besöket och till min stora glädje verkar barnen gilla att leka med dem!

Käpphästen

  1. Hopp, hopp, hopp! Spring i full galopp! Över gärdsgård, över dike! Brunte, du har ej din like i ditt raska lopp. Hopp, hopp, hopp!
  2. Hej, hej, hej! Brunte, tröttna ej, aldrig, aldrig pusta, aldrig snava, lustigt gnägga, hurtigt trava! Skall man rasta? Nej! Hej, hej, hej, hej!
  3. Ptrro, ptrro, ptrro! Nu får Brunte ro. Nu det uti skolan ringer.     Brunte kvickt i spiltan springer, stampar med sin sko. Ptrro, ptrro, ptrro!

Visa från Skallinge Skola, Skallinge Gård, Simlångsdalen. Vi hittade en skrivbok från ca 1930 som var nedlagd i golvet nu när vi renoverade vår sons rum på Skallinge Gård, välbevarat kulturarv, tyvärr kommer ingen ihåg melodin.

Barn är påhittiga! Här kör de hästar i par med förlöpare... Köbildning efter den gamla mjölkakärran. En tur ut i skogen hann de också med på deras utflykt. Tack för besöket hos mig och hästarna och varmt välkomna igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln