Spegling öga  vänster logga copy

Ibland möter jag aviga människor

Här är jag själv lite avig! ;) Foto: Thomas Johansson, Vinnalts Foto Här är jag själv lite avig! ;) Foto: Thomas Johansson, Vinnalts Foto

Bakom varje aggressivitet, kritik, och avvisande beteende finns det en människa med obemötta känslor och behov. Jag kan välja var jag lägger mitt fokus; på aggressionen,  avvisandet eller på känslor och behov som ligger bakom det jag uppfattar omedelbart.

Det går inte att göra någon annan ledsen, glad, arg eller att få någon att känna någonting. Jag kan välja  hur jag förhåller mig baserat på mina tankar, känslor, förväntningar, tidigare erfarenheter, behov och värderingar.

Ärlig och sann kommunikation förutsätter att vi i varje ögonblick är beredda att ändra vår egen ståndpunkt. Om jag har en dold agenda för att "få någon dit vi vill" är det manipulation, då vi bryter mot tankeprincipen om fri vilja.

En förutsättning för att finna lösningar är att vi fått empati för våra känslor och obesvarade behov. Jag kan inte lösa dina problem, däremot kan jag bidra till att du hittar din egen styrka, genom att lyssna och möta dig där du är.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln