Spegling öga  vänster logga copy

Häst och vagnstur från Skallinge Gård

Peter med familjemedlemmar klappar Liiv efter en åktur. Peter med familjemedlemmar klappar Liiv efter en åktur.

I söndags körde jag våra danska grannar som har haft det lilla torpet på Dugget i 40 år... Vi önskar dem 40 härliga år till! 

Torpet Duggets angränsande mark där mina hästar ibland betar kallas för "Duggama" och det finns beskrivit i 1805 års kyrkböcker. Men det är inte det torpet som är där idag. Men det är roligt och spännande att ta reda på kulturhistoria i sin närmiljö. Boken "Torp och stugor i Breareds församling" är bra källa. Jag samlar på information om min hembygd för att kunna delge på kulturpromenad och det är kul när jag får nya uppslag.
 

Följ med på en tur med häst och vagn i natursköna Simlångsdalen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln