Spegling öga  vänster logga copy

 Mynta still going strong i Laholm

Det här är Mynta 22-90-0010 som är inventerad och  uttagen av FNH:s granskningsgrupp. Frida som ägaren heter har försökt att få henne dräktig men ej lyckats. Mynta har arbetat som voltigehäst i Laholm och är numera pensionär. Anledningen att jag hamnade hos Frida och fick hälsa på Mynta var ett sadelköp. Jag köpte Myntas sadel och den passade alldeles utmärkt till Fanny och kanske Dolly kan ha den med. Roligt att få träffa henne och se en avkomma efter hingsten Emilio 1832. Här kan du se stamtavlorna på våra nordsvensk brukshästar.

Syftet med stoinventeringen är, att plocka ut ston som är lite udda i sin stam, där hingstar kommer fram som inte använts så mycket, udda kombinationer, stostammar som är på väg att försvinna mm. Granskningsgruppen går tillbaka i stamboken och tittar på stammen. I dom första synliga leden i stammen på stoet i får det inte vara för mycket linjeavel, och hänsyn tas även till, ej så vanlig färg.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln