Spegling öga  vänster logga copy

Lyckad Avelskonferens på Strömsholm  för Föreningen Nordsvenska Hästen

Jan Philipsson höll en mycket intressant föreläsning  i avelslära. Till höger står FNH:s ordförande Kåre Gustavsson Jan Philipsson höll en mycket intressant föreläsning i avelslära. Till höger står FNH:s ordförande Kåre Gustavsson
Vilken lyckad helg! Både  med teori och praktik.  Föreläsning i avel med Jan Philipsson samt workshops med viktigaste frågeställningarna marknadsföring, PR, var vi är på väg med vår avel, exteriörlära med Morgan Johnsson, Lars-Åke Johansson visade utmärkta och enkla tips som gått i arv i generationer när det gäller utbildning av den unga hästen och inkörning. Medverkade gjorde även  kuskutbildningsdeltagare på Strömsholm med deras två kanonduktiga lärare Elisabeth Olofsson och Roland Wirenborg. Trevlig samvaro med ett lotteri på kvällen vars intäkter skänktes till kuskutbildningen. Lite avis blir jag på deltagarna som kan ta den här fantastiska möjligheten till en toppenutbildning med brukskörning.
Exteriördomare Morgan Johnsson visar vilka vinklar som ska harmonera för bäst rörelseschema. Den som inte har Morgans tränade öga får ta fram vinkelpass för att kunna se om bogbladet har optimal lutning och en varningstriangel för att mäta vinklarna i bakpartiet.
Alice leder sin häst som är mycket följsam. Lars-Åke är alltid lika intressant att lyssna på. Bra övningar som man har stor nytta av i unghästutbildning.
Det var riktigt kul att se det samspel kuskdeltagarna hade sinsemellan och gentemot hästen. Övningen gick som på räls under Lars-Åkes ledning som tog tillfälle i akt att visa hur man ska göra när något intressant dyker på. Lugna trygga människor ger lugna trygga hästar!
Elisabeth Olofsson visade tandemkörning med skolans Vhilde och Farray.
Ett kärt återseende, Madde hälsar på sin egen uppfödda och mycket väl utbildade Vhilde.
Kungavagnen eller rättare sagt Kutzmannavagnen lockade många att provsitta och göra en kunglig hälsning. Kuskeleven (Anneli?) guidade oss runt i stallarna och i vagnslidret. Till höger sitter Stefan Bleckert.
4 musketörer från FNH Skaraborg. Avelskonferensen var hellyckad på nästan alla sätt, det hade varit ännu lite roligare om vi hade bott på samma ställe. Hoppas att vi får åka hit igen. En fantastisk miljö som vi inte hann att gå runt och se, hade varit roligt och fått en guidad häst och vagnstur runt riksanläggningen Strömsholm!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln