Spegling öga  vänster logga copy

Trevligt besök väntas!

Elisabeth G Wahlgren kommer på besök i morgon. Ska bli roligt att träffa henne igen och berätta lite mer om Cahom och framtidsplaner. Första gången jag träffade Elisabeth var i Göteborg där hon berättade om sitt företag, GreveGarden. Elisabeth Wahlgren är sjuksköterska & trädgårdsmästare vilket är en kanonbra kombination.

 

En färgfylld resa från vitt till grönvitt företag

Elisabeth G Wahlgren sjuksköterska, trädgårdsmästare och företagare GreveGarden: Har arbetat som sjuksköterska på Hospice Gabriel i Lidköping. Arbetade mycket med sinnesupplevelser. Alltid fräscha växter. Alltid varit trädgårdsintresserad. "Man ångrar det man inte gjort". Läste till trädgårdsmästare med vilja att knyta ihop de båda yrkesrollerna sjuksköterska-trädgårdsmästare. Startade företag hemma, Grevegården i Lidköping. Startade 2006. Måste skapa jobben själv! Blanda det Gröna och det Vita. Ritar och anlägger trädgårdar, skötsel av de samma, rådgivning, utbildning/kurser, föreläser och arbetar med Grön Rehab. Kunder är privatpersoner, företag, landsting (Primärvården), kyrkogårdsförvaltningar (asklundar). Hon använder sjuksköterskans undervisande del. Viktigt att kunna stanna upp i sin egen trädgård eller på sin lilla balkong. En trädgård blir aldrig färdig, precis som livet.

På Grevegården fanns en spannmålssil som revs och istället byggdes ett Upplevelseväxthus. Samarbete med andra är jätteviktigt när man är liten/ensam företagare.

På Hospice Gabriel gjorde Elisabeth sitt examensarbete. Tack vare en donation gick trädgården att genomföra i praktiken. Alla rum har dörrar som leder direkt ut i trädgården. Ljudet av vatten är viktigt.

Grön Rehab i Lidköping arbetar Elisabeth med 11 tim/v. Primärvården köper GreveGardens tjänster. Projekt, inne på 4:e året. Fick primärvårdens kvalitetspris 2011!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln