Igår gjorde Julia som praktiserat här sedan september iordning hästarna. Frida fullkomligt njuter av att bli ompysslad och bli borstad. Vi gjorde soppa till lunch följt av en härlig äppelkaka med soyagrädde! Idag är jag på invigning av högskolan i Halmstads hälsolabb!

Läs hela inlägget »

Förra veckan fick jag mejl från gäster som bodde i stugan i somras. Ett mejl som gjorde mig alldeles varm i hjärtat! Paret skrev att de ofta tänker tillbaka på sin cykelsemester i Sverige och den hjälp de fick den där regniga dagen i somras. Tack vare Lilian Johansson som körde de trötta cyklisterna till mig och vår stuga  där kunde de värma sig, vila och sova ut. Jag och parets make Michael  hämtade cyklarna i hästsläpet som de ställde in på logen över natten. Ofta vet man ju inte hur de tar sig vidare på sin semester eller hur de har trivts här i Sverige. Det är med stor glädje som jag tänker på dem och hoppas att de kommer tillbaka en annan gång! Tack för fina bilder från er semester!

Så skönt att få vila ut i stugan efter en dag på cykeln, varmt  och mysigt med levande ljus och värmen från vedspisen.
Så skönt att få vila ut i stugan efter en dag på cykeln, varmt och mysigt med levande ljus och värmen från vedspisen.
Kura skymning... det kan regna hur mycket som helst nu när vi ska sova i stugan!
Egen sjö och liten båt ingår i stugpriset. Grillplats med sjöutsikt
Ljuvliga gröna sköna sommar
Solen skiner och det är härligt att vara cykelturist i Sverige! Varmt välkomna åter till Skallinge Gård och Sverige!
Läs hela inlägget »
Idag är det sjunde dagen och veckan har gått otroligt fort. Provat ut många goda recept med vegetarisk och ekologiska råvaror. Häst och hälsa hör ihop såklart!
Idag är det sjunde dagen och veckan har gått otroligt fort. Provat ut många goda recept med vegetarisk och ekologiska råvaror. Häst och hälsa hör ihop såklart!

Hälsoveckan har varit välbehövlig och givande 7 måbradagar i följd. Bara vegetarisk och näringsrik kost. Sovit och vilat ut i Skallinge skola. Stärkande motion i lugnt tempo. Rådjuren har hållt oss sällskap och de är mycket rogivande att studera dem på åkarna, nästan så man kan tro de är tama. Yoga och lite gymnastik efter förmåga. En underbar vecka som gått alldeles för fort... Nu vill det till att vi behålla den sunda och hälsosamma livsstilen. En uppföljningshelg är inplanerad för att inspireras och fortsätta i samma anda!

Läs hela inlägget »

Idag vid lunchtid startade vår hälsovecka. Vi kommer att göra yogaövningar, meditation, mantrasång, zonterapi, frigörande dans mm. Kosten är vegetarisk, ekologisk. Inget socker eller mjöl! Ska bli spännande och roligt att prova ut recept och övningar!

Läs hela inlägget »Trädgårdspyssel med att fläta band runt vattenbrunnen  i trädgården på Skallinge skola passade bra när det var fint väder idag. De andra odlingstunnorna hade fått band runt sig så det blev mer enhetligt att klä vattenbrunnen med. Har börjat tömma odlingskrukorna inför vintern i trädgården på Skallinge skolas Gröna rehab. Stallet nymockat och det blev tid över så praktikant Julia tog tillfället i akt att mysa med hästarna. I eftermiddags besiktigade jag hästsläpet som fick godkänt i 2 år till. Passade på att köpa spån på hemvägen så vi har att strö i boxarna. Skönt när småsaker blir gjorda så man kan beta av att göra listan. 

Läs hela inlägget »

 På Skallinge skola kan du välja bo i 3 olika rum eller varför inte samla ihop familjen, några goda vänner och hyra hela huset! 

Läs hela inlägget »

Släppte hästarna på ett nytt hektar bete idag. Har haft dem inne på nätterna då de varit lite snuviga, tagit tempen varje dag och skönt nog har de ingen feber. Det blev ostronskivlingsomelett till lunch på rehaben i Skallinge skola, nyupptäckt nyttig svamp för mig. Lokalt odlad i Harplinge, egenproducerade ägg, smaka extragott!

Läs hela inlägget »

Idag har vi tagit hand om äppelskörd! Denna äppelskivare är en av de smartaste uppfinningar i köket som gjorts! Frysen börjar bli fylld av frukt och bär. Hasselnötter på fat för torkning! Lyx med Hallandsodlad mat. Lite städning i bed and breakfasten, i växthuset blommar det fortfarande! Här kan du läsa mer om grön rehabilitering!

Läs hela inlägget »

Idag har jag, Johanna och Henrika varit på träff med OHI Väst (organisationen för hästunderstödda insatser) hos Gill Croona, hon bjöd på guidad visning på gården och en härlig häst och vagnstur i härlig natur. Fika med aroniabärspaj och samtal kring hästunderstödda verksamheter. Henrika Jormfeldt från Högskolan i Halmstad presenterade kommande forskning med grön rehab och häst. Varma tack till Gill för en givande eftermiddag❣️ Här kan du läsa mer om grön rehabilitering och forskningen!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE