Spegling öga  vänster logga copy

Lugnet före stormen! Vi hämtade hem hästarna som bjöd på en härlig och lugn ridtur i ljuvlig skogsmiljö. Fanny och Liiv kollar in kossorna som i sin tur var jättenyfikna på oss. Hästarna är kvar hemma så jag kan ta in dem om det stormar kraftigt ikväll. Ja ännu en härlig arbetsvecka med bästa arbetskamrater och goa deltagare. Trevlig helg och håll i hatten!

Läs hela inlägget »

Idag har vi brittsommar! Ljuvligt! Efter morgonfikan bestämde vi att vi skulle ut och plocka svamp... vi lät dem stå kvar i skogen och vara vackra. Korgarna fylldes med äpple i stället. Gamla goda matäpple från hästarnas beteshage. Hästmys i hagen och bara vara, hja det lugnt och skönt. Lunchen bestod av  egenproducerad sallad, omelett, fröknäcke på altanen! En härlig och energigivande dag på grön rehabilitering i Simlångsdalen.

Läs hela inlägget »

Vi njuter av hästarnas närvaro, pyssla om dem, borsta, klappa, bara vara till sammans en stund i nuet. Hästarna njuter av grönt höstbete efter ridtur med Fanny och Liiv. Rostade rotfrukter till lunch, äppelpaj till efterrätt! Här kan du läsa mer om grön rehabilitering!

Läs hela inlägget »

I sommar har vi njutit av ljuvliga luktärtor, ringblommor, solrosor, sommarblommor på CAHOMs Gröna Rehabilitering. Ätit egenodlade små tomater, rödbetor och äpple! Så härligt att vi lyckades med vårt första odlingsår i Skallinge skolas rehabträdgård! Har nu lärt mig att jag ska förvara fröer inomhus så inte mössen äter upp dem. Kom på att det går fint att förvara och katalogisera i skolådor! Hoppas sommaren 2019 kommer att bli lika blommig och skörderik!

Läs hela inlägget »

Dovhjortarna går i hagen bredvid hästarna utan att visa sig rädda för oss människor. Naturen och djuren skänker oss förundran över det vackra och levande. Små stunder av härlig upptäckarglädje som tilltalar vårt sinne. Igår fick vi besök av Max och Jax som lekte i rehabträdgården. Katten Verner övervakade leken med vakande ögon. Härligt att kunna laga mat av det rehabdeltagare odlat.  Ridtur och häst och vagnstur blev det förra veckan.

Läs hela inlägget »

CAHOM erbjuder aktiviteten till deltagare med lätt till medelsvår depression, ångest eller stressrelaterat tillstånd, utmattningssyndrom. Grön rehabilitering är ett komplement till rehabiliteringsplanen som deltagare genomför via sin vårdcentral.
Målet är att deltagare ska öka sin hälsa och återfå sin arbetsförmåga, för att kunna vara kvar eller återgå i arbete/studier eller annan sysselsättning.Här kan du läsa mer om grön rehabilitering!
 

Läs hela inlägget »

Idag har vi gått till hästarna i deras sommarhage. Ljuvligt att stanna och lyssna på porlande bäck, fågelsång och nyfiket se alla olika träd längs vägen. Hästarn njöt av att vara tillsammans med oss, bli borstade och klappade. Kravlös aktivitet och härligt prat gör en lugn och glad! En skön dag på CAHOMs Gröna Rehabilitering.

Läs hela inlägget »

Igår red vi ut med Liiv och Dolly i Skallinge Gårds skog. Avkopplande och njutbart i lugnt tempo, backe upp och backe ner i skiftande natur. Sista sträckan kom det regn samtidigt som solen sken. Vi är glada för allt regn som kommer. I Skifteboån rinner vatten igen och vi hoppas att snart det blir mer vatten i våra brunnar.

Läs hela inlägget »

I förra veckan var jag på ett internationellt symposium i Skåne. Lyssnade på 12 intressanta föreläsare som hade lite olika perspektiv och syn på hästen i olika verksamheter och hur man kan mäta hästens hälsa.  Bodde i en liten stuga  i närheten. Lärorikt! 

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE