Spegling öga  vänster logga copy

Årnabökerundan upp för elva liar och nedför backarna, förbi Lurehus, vi har spanat in Henrikas nybyggda stall,  sett vackra vyer,  åkt en tur med häst och vagn, bara vara i naturen, tittat på fjärilar eller hästar. Lite god lunch med är några av de aktiviteter som vi gjort den senaste veckan på grön rehabilitering. Vi har plats för fler deltagare! Här kan du läsa mer om grön rehabilitering!

Läs hela inlägget »

Nybakade frallor till morgonkaffet och vackra blommor bjöd en deltagare på idag. Dagens aktivitet blev en promenad upp till Bögilt, hästarnas sommarbete. Vackra blommor, kulturlandskap och vacker utsikt! Härlig promenad. Avslutning för deltagare var det idag och allt gott önskas och på återseende. Jag fick ett fint kort och hemmagjord musli som jag ska prova imorgonbitti! Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

I helgen tog vinden tag i utetältet så det blåste iväg!! Det var bara att samla ihop och lägga till återvinning! Tur inget eller ingen kom till skada. Idag på rehaben har vi varit ute på skogspromenad, haft hästmys i hagen, kollat växterna i rehabträdgården. Det växer fint nu! Skönt det blivit svalare!

Läs hela inlägget »

Igår rensade vi lite ogräs på grön rehabilitering som dagens altivitet. Övriga deltagare valde stugan och fiske, promenad och besök hos hästarna, bara relaxa i solstol, hängmatta och skogsvistelse. Det är bra att ha valmöjligheter så deltagares behov kan tillgodoses. På eftermiddagen pressade vi och körde in höet på logen. Det kommer att räcka i vinter till hästarna. Igårnatt tog ett djur de flesta hönor och kycklingen. I äggkläckningsmaskinen såg bara ett av sex befruktade ägg ut som det ska. Vi får göra en säkrare hönsgård.

Läs hela inlägget »

I veckan föddes en liten svart kyckling. Efter 3 omgångar befruktade ägg och 64 dagar. Enträget och tålmodig har hon varit hönan Astrid. Vi har firat midsommar med sill och potatis och jordgubbstårta. Potatisen växter fint i landet som också blev rensat från ogräs i veckan. Höet är slaget och vi har bra hötorkarväder. Det blir höbärgning i början på veckan!

Läs hela inlägget »

Igår lastade vi Dolly och var med på en rid och körutflykt med Föreningen Nordsvenska Hästen. Jag tog vår minst rutinerade häst. Det var femte gången hon åkte iväg med hästtransport under sitt 7-åriga liv. Lite stampande i transporten första 50 metrarna men sedan accepterade hon att åka. Miljöombyte är bra och att träffa nya hästar. 4 hästar deltog på utflykten hos Anne på Åkershultsträdgård i Landeryd. Underbart väder och ljuvlig svensk sommar när den är som bäst. Nöjd och glad med dagen och mätta i magen blev vi efter turen!

Läs hela inlägget »

Det händer alltid lite saker på Skallinge Gård och på grön rehab. I veckan har staketet börjat komma på plats. Ska bli roligt att ha en plats att ha olika hästaktiviteter på. Det ser redan mycket finare ut. Vi har planterat ut från växthuset. Deltagare har fått med sig olika plantor hem. En persika kommer det att bli från det nya persikoträdet. Stugans fönster och dörr har målats om. Härligt när deltagare delar upp sig efter samlingen för att gå till sina favoritställe, fiska i sjön, vara i stallet hos hästarna, på skogsvandring eller i växthus o trädgård. Vi var och hämtade äggkläckningsmaskinen hos grannen men vi får ta en utflykt dit för där är mycket att se på Två deltagare slutade i veckan. Smarrig smörgåstårta, chokladtårta med glass och annat gott blev vi bjudna på. Mums! Vilken fin dag det blev och så härligt att få vara en del av deras resa till ökad hälsa! Önskar en trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Det har varit en händelserik vecka på CAHOMs gröna rehab. Vi har kört häst och vagn, ridit, planterat om, satt upp ligghallen till hästarna, borstat hästarna, mockat, gjort ultraljus på äggen som hönan ruvat på, anlagt örtrabatt, bakat!

Läs hela inlägget »

Vilken lyckad Nordsvenska brukshästensdag, turista hemma, nationaldag, strålande solsken och fläktande vind! Dagen började dock i moll! Min körhäst Liiv visade sig vara halt! Mina hästar fick vara i stallet. Bakade rulltårtor, hämtade Inger Larssons hästar i grannbyn, Irma med stofölet Tezzla och Eira med hennes föl Thilda. Ringde till våra grannar i Mahult, Harriet och Ida som turligt nog var hemma! Fick låna deras bästa körhäst, 21 åriga Birk! Riktigt roligt att köra med Birk som älskar att dra vagn. Vi drog in 3333 kr till en hjärtstartare❣️❣️❣️❣️❤️❤️❤️
Stort tack till alla som kom och bidrog till en lyckad dag❣️

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE