Spegling öga  vänster logga copy

Igår började det snöa under vår ridtur! Lite härligt är det allt när det blir vitt och vackert i naturen! Hästarna tyckte det var roligt att hälsa på de andra nordsvenska hästarna i Ryaberg! Efter gett hästarna sin hölunch åt vi vår lunch i Skallinge skola. Till efterrätt bjöds vi på smarrig ananaspaj o vaniljsås! Mums!

Läs hela inlägget »

Efter morgonfikan bestämde vi att göra en utflykt tillsammans med hästarna. Lagom långt att ta sig till Hugos ö i Ryaberg. Bra när nan kan bedtämma själv vad och hur man vill göra med hästarna, leda sin häst, rida eller tömköra. Solen lyste upp och våren känns nära. Efter den härliga utflykten till häst åt vi lunch i Skallinge skola och åt Sias goda tomteglass till efterrätt.

Läs hela inlägget »

Igår var det en lugn dag på CAHOMs gröna rehabilitering. Efter morgonfikan gick vi ut och tog ner staketet på åkern utanför. Hästarna har i december gått och betat på åkern för att dryga ut vinterfodret. Vi planterade blomsterlökar i krukor och det känns härligt att driva upp lite snabbare så vårblommorna lyser upp. Liten skogspromenad tog vi med. Spår efter älg fick vi se med. Härligt att göra något i lugnt tempo växlat med prat.

Läs hela inlägget »

Idag har vi haft besök av en familj som åkt häst och vagn och en ridtur! Härligt när alla i familjen kan göra något tillsammans! Hunden Ralf och barnbarn trivdes med att åka med Liiv och morfar fick prova på att köra häst. De ville även hjälpa till att borsta, sopa i stallet, mocka ut och leda ut hästarna till hagen. Efteråt blev det egen medhavd fika i Skallinge skolas kök!

Läs hela inlägget »

Efter en mysig fika begav vi oss til stallet och hästarna. Passade på att träna tömfattning och kommando längs skogsvägen via Bjeret, perfekt pulshöjare och att träna att gå i terrängen. Ja även skrattmusklerna fick jobba, härligt när vi är trygga och vågar skoja med varandra. Det blev Fanny och Frida som tömkördes lite idag. En deltagare gjorde en jättefin julkrans. Vi åt jättegoda bullar som en deltagare hade med sig, supergod grönkålssallad till lunch. Lite avkoppling i relaxfåtöljerna och utvärdering.

Läs hela inlägget »

Vad tiden går fort, snart tredje advent! Vi har varit ute och tömkört, ridit barbacka, haft stallmys, tillverkat tomtar och ätit gott på grön rehabilitering. Önskar alla en lugn och fridefull helg!

Läs hela inlägget »

Idag har det varit bra aktivitet i tomteverkstaden. Härliga tomtar i naturmaterial har skapats. En deltagare i grön rehabilitering tog en promenad, en annan lite vila i relaxfåtöljen innan lunch. Bra att deltagare känner efter vad de behöver för att må bra. Grönkålssoppa till lunch och med smarrig glass från SIA som efterrätt som en annan deltagare bjöd oss på.

Läs hela inlägget »

Idag har vi varit ute hela dagen. Granhästen har fått lamporna omplacerade mer jämnt och vi har lagt mer granris i trädgårdslanden, äntligen är mossstolen klar. Härligt vinterväder med 10 minus och solsken. En deltagare hade med sig glögg och pepparkakor och en annan hade med sig supergoda hembakade gifflar med olika fyllning. Härligt att se hur alla är måna om och visar empati för varandra. En deltagare som inte orkade göra en egen krans fick en krans gjord att ta hem! ❤️❤️❤️Hästarna går o hagen mittemot! Två nya deltagare i grön rehabilitering startade igår!

Läs hela inlägget »

Dessa fina kransar och mossstol har vi gjort på CAHOMs gröna rehabilitering. En deltagare saknade Verner så jag fick köra till Skalling Gård och hämta. Borsta på hästarna och göra en ny snabbhage hann vi också med. Ylva som har fotat dessa bilder!

Läs hela inlägget »

Mycket av vad som sker på CAHOMs gröna rehabilitering kretsar kring häst och natur. Nu har vi fått färdigt granhästen vid entre'n, lite justering med ljusslingorna så blir det fint. Den gröna hästen i fönstret har fått en släde. Idag har vi varit ute med Liiv och skogsvagnen, Fanny följde med som handhäst, på Frida en ridkur. Så härligt! Lite kyligt och värme i huset och mat i magen så är vi alla nöjda med dagen runt Skallinge Gård.

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE