Spegling öga  vänster logga copy

I veckan har vi varit ute på promenad i skogen, vårstädat dikena utmed vägen. Det är roligare att göra när hästarna är med. Skrämmande mycket skräp, burkar på en kort sträcka. Hemmagjord pizza smakade extra gott och kändes lyxigt och en härlig avslutning på arbetsveckan!

Läs hela inlägget »

Start för två nya deltagare i tisdags. Efter samlingen gick vi till stallet där hästarna blev ompysslade. Vi tog med hästarna till rehaben, en lagom mjukstart för att lära känna varandra och det är så härligt att ha hästarna i vår närhet. Lyxlunch blev det idag med, rökt älgkött från mästerkockarna i köket. Så härligt att killarna trivs att laga mat tillsammans. Det förgyller verkligen vår dag!

Läs hela inlägget »

Igår var det kallt men härligt solsken. Liiv, Dolly och Frida var ute på ridtur, Fanny följde med som handhäst. Lugn dag på Skallinge Gård! Härligt att stanna upp och kolla in Dolly i hagen.

Läs hela inlägget »

I fredags har det varit enskilda deltagares behov i fokus. Några i stallet med hästarna, en deltagare valde gå en skogspromenad, en valde hästpyssel, en annan tova ullfigurer. Killarna var i köket och fixade lunch. Vi blev bjudna på bästa hemrökta lax, klyftpotatis, sås! Vilken lyx! Dovhjortarna betar på åkern utanför rehaben. Tacksam för detta!

Läs hela inlägget »

Igår var vi ute på skogspromenad, idag samma runda men till häst. På rehaben pysslar vi med fågelholkar och bygger små trähästar, tovar figurer i ull, aktiviteter utifrån deltagare i grön rehabs önskemål och behov. Odlingssäsongen drar vi igång denna vecka med.

Läs hela inlägget »

Vilken härlig vecka! Vi har njutit av hästarna och att vara ute i naturen. Deltagare i grön rehsb har provat på att köra häst och vagn. Härligt att kunna erbjuda denna upplevelse för deltagare i grön rehab.

Läs hela inlägget »

Igår satte vi upp lina till hagen i trädgården vid Skallinge skola, vår samlingslokal för rehaben. Sedan hämtade vi hästarna och en cykelkärra med hö. Lite vårstädning i trädgården, blomlökarna har redan kommit upp, de gömdes under granriset. En deltagare hjälpte till i köket och vi njöt av sopplunch på altanen. Endel i bara t-shirt, härligt att njuta av hästarnas mumsande på hö och tystnaden, fågelsång. Helt otroligt med 15 grader i februari. Ifjol hade vi mycket snö, ja verkligen extremväder och kontraster!

Läs hela inlägget »

Det är så spännande och intressant att få följa deltagare under deras tid här på rehaben. Vi har utvecklat ett koncept som funkar väldigt bra. Jag är så tacksam för att jag får möjlighet att använda mig av de kunskaper, vetskaper jag läst på universitet och högskolor. Och att samarbeta med duktiga människor som har mycket erfarenhet, klokskaper. Tack Ylva och Heffa! Och våra medarbetare hästarna som ger så otroligt mycket till oss! Väldigt intressant ska det bli när forskningsresultaten sammanställs som vi samlar in här på CAHOMs Gröna Rehabilitering.

Läs hela inlägget »

Fröknäcke och plommonmarmelad är numera standard på rehaben, roligt när egenkomponerade recept på hemlagat är populärt hos deltagare i grön rehab. Vi pysslade om hästarna i stallet och tog på alla hästarna boots om det skulle bli stenigt. Det funkar bra, hästarna kan gå utan att ömma och vi slipper tappskor på hästarna. Idag hade vi en superhärlig tur med hästarna. Solen sken och det var långt över 10 plusgrader, waow i februari. Fågelsången i skogen är fantastisk så här års. Läs mer om grön rehab under fliken hälsa.

Läs hela inlägget »

Igår var vi ute på barbackatur med hästarna. All snö är borta och det känns härligt vårigt i luften. Idag har vi varit ute på häst och vagnstur med Liiv. Roligt när deltagare känner igen sig hur det var när de höll på med hästar tidigare eller  när de gillar att vara med hästarna, borsta, klappa, lukta, mocka och hjälpa till att pyssla i stallet.  Vi har tovat hjärtan som man kan ha som nåldynor. Ekorrarna har flyttat in i fågelholkarna istället för fåglar. Vi får tillverka nya fågelholkar med mindre hål och göra dem säkra så ej ekorrarna kommer in. Längtar redan till fredagens rehab!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE