Spegling öga  vänster logga copy

Vi har bara sol hos oss! I fredags kom en rejäl regnskur i centrala Simlångsdalen! En kväll i veckan kände jag doften av regn. Inget regn hos oss i Skallinge. Sist vi hade nederbörd var snön i april. I ån är det inte mycket till vattenflöde, många bäckar i skogen är torrlagda. Lite blommor växer ändå fast de inte får något vatten. Daggen nattetid ger ändå lite välbehövlig fukt. Vi har ett tvillingpar av rådjurskid vid Skallinge skola. Jag har inte sett till geten men hoppas hon finns i närheten för dem.

Läs hela inlägget »

Hästarna trivs bra på sommarbetet. Törstiga är de med. Gräset är nog lite torrt. Vi kör upp med vatten två gånger om dagen.

Läs hela inlägget »

Morgonfika på altanen med katten Verner i knäet och nordsvenska brukshästar som ögongodis. Krusbär, blåbär, smultron plockades i Skallinge skolas rehabträdgård. Mums filibabba så gott med smultron som efterrätt! På eftermiddagen flyttade jag hästarna till nytt bete!

Läs hela inlägget »

I år har vi rekord med soltimmar! Vi hushåller med vattnet i våra brunnar, bara tomatplantor och örtesängens odling som vi bevattnar. Vattennivåerna är extremt låga både i sjön och i ån. I mark och skog snustort! Det råder eldningsförbud och gästerna får tillgång till skolans kök för matlagning istället för att elda vid stugan. Tack vare våra stora betesarealer klarar vi hästarnas foder långt in i höst även om det inte blir någon återväxt.

Läs hela inlägget »

Grön rehabilitering välkomnar nya deltagare! Trädgårdsaktiviteter, häst och vagn, forrest med häst eller bara vara och återhämta sig i naturskön och rogivande miljö. Vårdcentral remitterar och det är gratis för deltagare. Här kan du läsa mer om grön rehabilitering under fliken hälsa.

Läs hela inlägget »

Imorse bjöd Liiv och Ylva några tjejer på en härlig häst och vagnstur på Bolmenbanan. En av tjejerna fick också en liten ridtur ut till vår stuga. Nu en härlig cykeltur på Banvallsleden till Halmstad.

Läs hela inlägget »

Årets höskörd är bärgad och inne på logen på Skallinge Gård. Ungefär hälvten av vad det brukar vara. I år körde vi med löspressen och det är superfin kvalitet på höet! Hoppas det kan bli lite mer hö till hästarna lite senare i år.

Läs hela inlägget »

Danska fallen är en fantastisk plats. Otroligt vacker bokskog, iår är det väldigt lite vatten men härligt att gå runt och kika. En snok  flydde när vi blev för närgångna. En härlig badtur med lilla båten i Skällåsasjön efteråt gav god svalka i sommarvärmen. Ett härligt utflyktsmål som jag varmt kan rekommendera!

Läs hela inlägget »

Välkommet regn till vår natur och odlingar på Skallinge Gård. Idag var det mulet och vi bakade fröknäckebröd på förmiddagen. Det växer så det knakar i vår odling. En tur till hästarna blev det med och många fina blommor och fjärilar såg vi längs vägen. Slåttergubbe är en av mina favoriter. Egenodlad sallad till lunch, jordgubbar till efterrätt. En deltagare i grön rehabilitering gjorde klart koppel till sin hund. Ännu en härlig dag på rehaben!

Läs hela inlägget »

Fredagens deltagare i grön rehabilitering hade sovit för lite och var trötta. Dagens aktivitet blev därför en tur med skogsvagnen. Jag hämtade en bäddmadrass så blev det mjukt att åka. En härlig åktur på Bolmenbanan och ett nytt perspektiv på tillvaron här i livet. Tack Liiv och Ylva för ljuvlig häst och vagnstur!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE