Spegling öga  vänster logga copy

Vårdagsjämningen bjöd på strålade solksken och Liiv på en härlig häst och vagnstur. Det börjar komma upp härliga små gröna plantor och blad i odlingsrumnet. Nya fröknäcke gräddades i ugnen när vi satt ute på altanen och njöt av vårsolen!

Läs hela inlägget »

Idag har vi byggt ihop en odlingsbädd, lite annorlunda för det ska bli en örtesäng. Våra planteringar från förra måndagen har redan kommit upp små skott. Lunchen intog vi på altanen idag! Njuter av härligt solsken på rehaben idag.

Läs hela inlägget »
Frukost och samling. Presentation av dagen aktivitet, den nappade ingen deltagare på! Förslag på promenad gick hem. Härlig frukostsamling i Skallinge skolas kök.
Idag var vi ute på en lång vandring i skogen runt Skallinge Gård. Lite backe upp och backe ner. 
En gammal ladugårdslänga minner oss om vårt kulturarv från våra förfäder.
På slingrande byvägar förbi den frusna dammen och nerför elva liar, vägen som förr var huvudväg till Halmstad. Mer om det kan man få höra på kultur och naturvandringen.
Läs hela inlägget »

Entusiastiska deltagare gillade att jorda sig. Tomat, paprika, spenat, luktärtor vars frö fick komma i jorden i odlingskuvöser idag. Skön skogspromenad och lätt lunch. Utvärdering med nallekort följt av forskningsutvärdering. Så här på 5:te veckan märks det att saker flyter som det ska och jag är tacksam att få träffa så fina människor!

Läs hela inlägget »

Hallands framgångsrikaste uppfödare Lennart Bengtsson i Älvsered har lyckats ännu en gång, (Liivs uppfödare). Med poängen 9 9 8 9 9 = 44 poäng och 1:a i 3:årsringen på söndagens hingstpremiering på Grevagården, Skövde av 29 visade nordsvenska brukshingstar.  Tyvärr missade jag att se körprovet men det gjorde Lojal och Bengtsson bra. Linus Elmelid visade honom i ringen och kunde visa Lojal på ett fantastiskt sätt. Mätningen gick fint och gjordes av veterinär Cecilia Hamilton, Lojal mäter 157 cm över manken. Godkänd hos veterinären med. Allt kontrolleras och granskas noggrant. Stora och varma grattis till ytterligare en superfin och trevlig nordsvensk hingst!

Läs hela inlägget »

Inatt har det kommit mer snö och det verkar hästarna gilla! De roade sig genom att busa runt i hagen. Härligt att se dem levnadsglada och ystra. Lite kel och klapp ville Frida helst få av deltagare. Fanny longeras av Heffa. Dolly försöker mest få igång bus med Liiv. Bearkorten har kommit till heders igen och är bra hjälp att utvärdera emotionellt nuläge. Dagens lunch bestod av surdegsrågbröd, potatis och purjölökssoppa, råkostsallad, makrill! De nybakta fröknäckebröden går som smör i solen! Tyvärr inget recept utan bakas på gehör. Förra gången jag bakade var de mindre goda. Men variation förnöjer! Ännu en härlig dag med deltagare i Grön Rehabilitering som delar med sig av sina erfarenheter och klokheter. Tack för en härlig dag på Skallinge Gård!

Läs hela inlägget »

Alla hästarna fick ordentlig genomgång igår. I hårfällningstider njuter de extra av att få hjälp med putsning. Frida fick dessutom massage och extra goekli under magen. Några deltagare  i grön rehabilitering valde att ta det lugnt i skolan. Lunchen bestod av falafel, äggröra, sallad, rågbullar och ingefärsdryck.  Det blir en hel del prat om mat och kosthållning då deltagare har olika kosthållning från vegankost till LCHF. På väg från snöade det och inatt har vi fått mycket snö runt Skallinge Gård.

Läs hela inlägget »

Igår var vi ute med Liiv som drog skogsvagnen. Vi har inte snö på vägarna så vi satte på släden på vagnen. Varmt och skönt blev det med skydd av släden och filtar. Tungt att dra i snön så vi körde mest på vägen. En liten sväng till vår Eco lodge hann vi med. Pigg och glad för att få arbeta var Liiv! Vi nöjda att komma ut en tur i naturen.

Läs hela inlägget »

Idag när vi kom till Skallinge skola gnistrade snöflingorna över huset helt fantastiskt! Ett ögonblick som man bara behöver stanna upp och njuta av. Allt för sällan tar vi vara på det naturen har att erbjuda oss. Deltagare i grön rehabilitering var häpnade över hur vackert det var idag i naturen! Skogspromenad med pigga Fanny och Liiv gjorde dagen livad och glad. Lunchen var råkostsallad och ostomelett, både rå och kokt brockoli. Något för allas hälsokoster!

Läs hela inlägget »

Klart, kallt, vindigt, vinterväder har vi på Skallinge Gårds gröna rehab. Ullfiltar och solens varma strålar värmer gott. Hästarna har bra isolering och snön lägger sig som ett täcke på ryggen. Vattnet har fryst i stallet och det är lite extra meck med att få vattnet drickbart till dem, det fryser snabbt när det är 15 minus på natten men kokhett vatten gör att det tinar snabbt. Det är superviktigt att de har bra tillgång till vatten. Igår började en ny deltagare. Vi passade på att gå på promenad med Liiv. Ut till Ryaberg och Liiv blev överlycklig att återse grannens fina nordsvenska brukshästar. Bara man har pälsat på sig bra är det underbart att njuta av natur och djur!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE