Spegling öga  vänster logga copy

På CAHOMs gröna rehabilitering har vi i veckan lagt ut granris på trädgårdslanden, åkt häst och vagn, påbörjat att göra fina dörrkransar av granris. Vi har ätit hälsosam vegetarisk kost och gjort egen plommonmarmelad med i veckan. Önskar alla en trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Igår fick jag hjälp att stängsla för att utöka beteshagen, gräset växer fortfarande. Det är svårt att tro vi är i november men det är ljuvligt ute. Vi var ute på häst och vagnstur och en härlig barbackatur med alla hästarna. Livet på landet är härligt med Liiv, Fanny, Frida och Dolly.

Läs hela inlägget »

Idag hämtade jag hästarna så de var i stallet när deltagare i grön rehabilitering kom. Tur jag har snälla hästar som enkelt följer med alla 4. Hästborstning och en härlig barbackatur blev det på Liiv, Fanny och Frida. Jag tömkörde Dolly för nu tänker jag ta upp körningen med Dolly igen. Min bana som ligger vid skolan blev mycket bättre än förväntat. Det kan vi tacka den skickliga grävmaskinist för och vi har tur med underlaget som dränerar bra. Väntar bara på grus och material, staketstolpar mm.  Önskar alla en härlig helg!

Läs hela inlägget »

Sedan snart ett år har det varit möjligt för personer som har en lätt till medelsvår depression, ångest eller stressrelaterat tillstånd att erhålla grön rehabilitering genom remiss från vårdcentralsläkare. Målgruppen är främst patient med utmattningssyndrom F 43. 

CAHOMs gröna rehabilitering har två grupper deltagit med goda resultat.  

Önskas mer information är du välkommen på studiebesök eller kontakta via mail eller telefon. 
 

Läs hela inlägget »

Hästar är tydliga i  sin kommunikation, vi människor har mycket att lära oss om hur hästar är.
Ibland behöver vi människor bara vara och ta det lugnt då kan det vara bra med en ForRest med Häst. Bara vara och ta det lugnt och låta ögonen vila på något vackert. Som Churchill lär ha sagt det är något med hästars utsida som är bra för oss människor på insidan. 
Hos Cahom kan du delta i Grön Rehabilitering, läs mer här!

Läs hela inlägget »

Igår hälsade vi på hos hästarna i deras härliga hage,  det blev hästmys och borstning. Sedan blev deltagare i grön rehabilitering inspirerade att skapa tavlor av bark, bygga 2 hästar som vi ska klä med grankvistar. Härligt med inspiration och kreativitet. Vi har ju alla möjligheter att skapa av skogens rikedomar och återbruka annat vi samlat på oss på Skallinge Gård.

Läs hela inlägget »

Igår morse väcktes vi av grenar som knäcktes. Det hade kommit 10-15 cm blötsnö under natten. Många grenar och träd har knäckts. Med vintertiden kom också vinter! Fy och usch! Gästen i stugan blev överaskad men gav tappert sig av på vandring längs Hallandsleden. Ridbanan är på gång vid Skallinge skola, bara staket och grus som ska på plats med. Idag är den snötäckt men vi hoppas den går att iordningställa klar iår! Vackert vinterlandskap är det i allafall på Skallinge Gård!

Läs hela inlägget »

Igår var det busväder på morgonen så det blev stallmys, borstning av häst och golv. Dolly blev nyfiken och undrade vad vi gjorde i sadelkammaren. Grön rehabiliteringsdeltagare fick prova att rida barbacka upp till hagen med Liiv och Fanny.

Läs hela inlägget »

Vi njuter av många härliga dagar med våra nordsvenska brukshästar. Deltagare i grön rehabilitering har lärt känna hästarna och de trivs tillsammans. Igår var Fanny, Frida och Liiv ute på en härlig ridtur. Idag var Dolly och Frida ute på ridtur i vår egen skog då jakten verkar kommit igång runt i kring Skallinge Gård. Många härliga ridkurer har det blivit på sista tiden!

Läs hela inlägget »

Idag har alla hästarna varit ute på en härlig och lugn ridtur. Vi bara njuter av den vackra naturen runt Skallinge Gård. De sista tomaterna och paprikan som grön rehabdeltagare odlat ligger på fatet i Skallinge skolas kök. Trevlig helg önskas!

Läs hela inlägget »
Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem! Naturen bjuder på fina vackra ting... det gäller bara att vara öppen för dem!

 Livet är som bäst
när man kör häst!

GOOGLE TRANSLATE